tisdag 4 september 2012

Övning att läsa mellan radernaÖvning att läsa mellan raderna


Svar:  Att Nora gillade att vara centrum

Svar: Fanny ville inte gå fram och krama om Nora för hon gillar henne inte. Hon hade däremot inte mod att gå fram till henne och säga något dumt när hon gjort något bra, inför hela laget. Hon var också avunsjuk

Svar: De förklarar hur hon mår, känner sig och tänker under bokens gång fast mer sammanfattat och kortare.

Svar: Att hon tvekade om hon egentligen ville vara Karins vän eller inte. Hon förstod ju att Karin behövde henne men hon ville inte betraktas som en kompis till Karin av gänget. Andra sidan av henne säger att hon kanske redan betraktas som en och att Karin kanske behöver henne mer än Sabina som har Fanny. Hon nästan slits i av det båda delarna och försöker att vid vissa tillfällen vara kompis med Karin och få tillbaka Sabina.

Svar: Att hon skulle få lida mer än hon redan gjorde. Om man har en vän eller ett syskon och ser dem lida vill man göra allt man kan för att få dem att sluta lida och bevarar en hel del hemligheter och försöker att hjälpa till så mycket som möjligt utan ställa till med fler besvär. Nadja hade ju redan förlorat en far och hennes mor hade gett upp ett plus på det var att hon hade Sabina som var mycket yngre än henne som kanske behöver hjälp någon gång ibland. Och när Nadja var på Gröna Lund var hon full och med en kille som Sabina inte sett förut hon var rädd att Nadja skulle råka illa ut. Hon kanske oroade sig om sin framtid också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar