tisdag 21 maj 2013

No - läxa v.20


Vad skulle hända i vårt samhälle om vi inte kunde få någon elektricitet längre? Minst 3 exempel.
Svar: Jag skulle ge 3 exempel och ett av dem skulle vara hur vårt dygn skulle vändas och vi skulle blivit tvungna att vakna, äta och sova vid andra tider. Eftersom dagsljuset skulle bli det ända ljuset vi hade i stort sätt. Vi skulle inte kunna kontakta andra och via internat eller telefon. Vi skulle fortfarande kunna skicka brev men det skulle ta längre tid och skulle antagligen kosta väldigt mycket. Transporten skulle bli försämrad och vi skulle inte kunna använda tåg, bli, flyg buss eller andra transport medel. Man skulle vara tvungen att gå cykla eller möjligen använda häst och vagn.

Vilket problem skulle påverka oss mest?
Svar:  Det största problemet skulle nog vara hur vi skulle komma vidare och det skulle också påverka oss mest. Det skulle ju bli som om vi backa i tiden, som om vi åkte tillbaka några årtionden, att vi inte skulle kunna använda oss av alla de olika grejerna vi använder idag.

Beskriv hur du tror det skulle påverka oss.
Svar: Vi skulle  inte kunde använda transportena som vi använder idag på samma sätt. Det skulle också blivit en väldigt stor skillnad för oss att odla vår mat själva. Vi skulle behöva ta hand om det i och med att ingen skulle kunna transportera mat och använda fabrikerna. Att sjukdomar skulle börja sprida sig och folk dör för att vi inte skulle ha mediciner och vaccin och det är bara en del av sakerna som skulle hända. Som sagt; vi skulle åka tillbaka några årtionden och leva våra liv som de gjorde då.

Hur tycker/tror du vi skulle lösa det?(men inte med elektricitet)
Svar: Jag tror att vi skulle vara smarta nog att kunna bygga upp vårt samhälle igen men det skulle ta långtid innan vi skulle kunna börja ta tag i det i och med att vi är så ovana vid att göra allt själva. Utan allt fabrikarbete och alla tjänster som vi betalar för nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar