onsdag 21 augusti 2013

Bokredovisning!

Titel: Döden i dina ögon
Författare: Rachel Ward
Huvudpersoner: Jem och Spider, 15 år
Jag tycker boken var: Spännande, sorglig
Sammanfattning: Döden i dina ögon är en en spännande bok om Jem som förlorat sin mamma till droger och vars pappa hon inte känner. I hela hennes liv har hon levt hos olika fosterfamiljer och flyttat runt. Men det är en sak som skiljer Jem från alla andra tjejer i sina tonår. Varje gång hon ser folk i ögonen poppar det upp 6 siffror i hennes huvud. Siffrorna står för ett datum och de datumet är är ett dödsdatum. Hon kan förutse när folk dör. Detta har lett till att Jem undviker ögonkontakt med andra och sällan lär känna nya människor. Hon skolkar och bryr sig inte om vad som skulle kunna hända i framtiden. Men en dag möter hon en kille som kallas för Spider och han är fast besluten om att det ska bli vänner och när de börjat komma närmare varandra händer det saker som gör så att hon måste flytta igen. De bestämmer sig för att åka ner till stan’ en sista gång tillsammans. När de står i ett led tittar Jem sig omkring och flera människor har samma siffror. De ska dö på en och samma dag och möjligtvis samma plats. Det konstiga är att den dagen är kommen och att de ska dör nu. Jem blir rädd och och hon drar med sig Spider och de springer en bit bort. Några sekunder senare sprängs en bomb. Jem och Spider springer därifrån och nu blir Jem tvungen att berätta din hemlighet för Spider. Nu vet det båda om hemligheten och de är även misstänkta för att ha anlagt bomben. Det är rädda och på flykten för något de inte har gjort.
Analys: Boken är en Äventyrs bok och den tar en genom Jems egna äventyr och flyktresor.
Syntes: Jem får ett barn vid slutet av boken. Problemet är bara att han tar över hennes speciella förmåga med siffrorna. Jag vet inte riktig vad som skulle kunna hända efteråt mer än att Adam, Jems son tar tag i sitt problem och lär sig att hantera det bättre än hon gjort själv.
Värdering: Jag tycker att alla som gillar att läsa en spännande lite rolig men också sorglig bok borde läsa den. Boken är lite trög med det finns de stunder man inte vill sluta läsa.

2 kommentarer:

  1. Spännadne, jag blev riktigt sugen på att läsa boken. Bra struktur och variation av ordval. Glöm inte att dela in långa stycken med hjälp av styckeindelning.

    SvaraRadera