söndag 2 februari 2014

Har de oönskade känslor och visar de någonsin dem?

Jag tror att det finns tillfällen då de oönskade måste släppa ut känslorna och då de inte klarar att jobba som maskiner. Det finns olika exempel på det och ett av dem är att Anna har en dagbok som hon skriver om sina känslor och vad hon tycker. Hon gör det ofta för att kunna släppa lite på den kontrollfixerade sidan av henne. Man kan även se det på hur Anna och Peter känner för varandra. Anna är inte lika noga med att vara en oönskad när hon är med honom och Peter är inte alls rädd för mrs Pinsent och bryr sig inte alls om att följa alla regler. När man lyssnar på avsnitten kan man höra hur Anna ofta tänker på hur livet utanför Grange Hall skulle kunna vara och ibland även om hennes föräldrar. Anna tvivlar även ofta på sig själv och hon har otroligt dålig självkänsla. 

I det senaste avsnittet får man reda på lite mer om frågan: Har de oönskade känslor och visar de någonsin dem? De berättar hur tjejerna och killarna spelar ut lite av
 sina känslor på kvällarna. Killarna burkar slås och hålla på med fysiska aktiviteter för att bli av med ilskan. Tjejerna däremot, brukar leka en lek som går ut på att en är önskad och har en tjänarinna. Varje gång väljer de ut två som får spela de två olika rollerna. Om man är oönskad måste man göra det den önskade vill. Denna gången är det en tjej vid namnet Sheila som spelar oönskad och en annan tjej som heter Tanja som spelar önskad. Tanja säger åt Sheila att hon ska säga att hon hatar sina föräldrar och att de är kriminellt avskum som förtjänar att dö. Sheila vägrar och Anna vill så gärna hjälpa henne, hon visar empati. Senare på kvällen går allt ur styr och mrs Pinsent ser när de försöker smita. Mrs Pinsent säger då åt Anna ska slå Tanja eftersom hon hört henne säga att hon vill men Anna kan inte. Hon vill så gärna, hon visar att hon är arg, men hon kan inte eftersom att hon vet att det är fel, hon känner en instinkt. Det finns så många tecken på att Anna, Peter och de andra "eleverna" på Grange Hall har känslor och att de inte kan hålla dem inne hela tiden. De vore inte mänskligt ifall de kunde gör de. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar