söndag 13 januari 2013

En bit av mig fattas


Första sammanfattningen sid: 9 - 24

Mamma är död. Det är Claires första tanke. 

Claire sitter i sin bänk när skolsekreteraren kommer in och ser gravallvarlig ut. Hon vill prata med Mrs Otis hennes lärare. Mrs Otis går bort till henne. Claire har redan börjat packa ihop sina böcker. När Mrs Otis kommer till baka säger hon:

- Ett plan har kraschat in i World Trade Center.

Någon flämtar medan andra börjar prata. Mrs Otis frågar sedan om det är någon som har föräldrar som jobbar där, alla tittat på varandra men det är ingen som har det. Vi lämnade huset tillsammans med kanske åkte mamma tillbaka för att hon glömt något. Vi bor ju så nära tänker hon, bara 10 kvarter bort. Först var Claire säker på att hennes mamma var död nu tvekade hon och det var ännu värre. 
Alla börjar prata igen, vissa tar fram sina mobiler för att ringa sina föräldrar men Claire har ingen. Det är så högjut i klassrummet med Mrs Otis gör inget alla bara fortsätter och hon försöker att lugna sig själv. De får reda på att Planet har kraschat in på 9 våningen. Någon upptäcker en TV men de får inte i gång den. Claire frågar i fall hon får låna Randys mobil och det får hon hon ringer sin mamma men ingen svarar så hon lämnar ett meddelande. 

Efter ett tag hörs Rektorns röst i högtalaren och han ber all oroliga elever komma till expeditionen, och då menar han de som har föräldrar som jobbar i tornen. Plötsligt hör man ca 10 personer skrika i klassrummet intill. Alla rusar ut ur klassrummet. När de kommit in märker vi att de fått igång TV:n där. Claire kommer ihåg att Sammy måste vara jätterädd. Hon går fram till läraren och säger att hon måste gå till sin lillebror och en annan tjej i klassen hör henne antagligen och säger att hon också måste de för att hon har en lillasyster och till sist går han med på det och skickar iväg dem. På vägen ser vi hur folk flyr och Claire tänker på att hennes mamma kanske är hos Sammy nu för att hon antagligen skulle hämta honom först. När hon kommer fram ser hon inte sin mamma men skyndar fram till Sammy och kramar honom. Hon pratar med läraren där och hon erbjuder sin hjälp. När det slutat strömma in föräldrar och det bara är ca 10 elever kvar går mrs Lawson iväg för att ta reda på mer. En av eleverna ber henne att berätta en saga för dem men nu kommer Claire inte på någonting så hon tar fram första bästa bok och läser sedan ber hon dem att rita en bild ur sagan. Då kommer Mrs Lawson tillbaka igen. De fortsätter och sedan säger rektorn att alla klasser ska samlas i gympasalen. Där berättar rektorn att ett av tornen har rasat och att de måste gå 12 kvartet bort och att alla ska hålla ihop. Alla klasser går bakom sina lärare. De äldsta först och de yngsta sist. På vägen hör Claire någon ropa hennes namn och sedan Sammys. Det var deras mamma. De fortsate att gå och Claire berättade vad som hänt. 

Claire, Sammy och hennes mamma gick hem till en av henne mammas vänner och fick stanna där. Där pratade de om vad som hänt och familjen förklarade för Claire och hennes mamma om vad som hänt när de gått. Efter ett tag sa de åt Claire att gå och lägga sig men hon envisades med att sitta uppe och titta på TV. Hon ville inte veta någoting hon ville veta allt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar