måndag 15 oktober 2012

Klassiker


Andra sammanfattning sid: 12 - 15!!!



Gulliver försökte en, en gång att röra på sig men det gjorde han förgäves. Trots det att han inte kunde se något som inte låg rakt framför honom, kunde han höra ett egendomligt sorl. Efter en liten stund kände han något krypa upp för hans ben och fortsätta upp till hakan. När den lilla varelsen, som inte gick så snabbt, tillräckligt långt fram för att Gulliver skulle kunna se vad det var såg han en människa. Det konstiga var att den här människan inte var normal om man säger så. Den här människan var ovanligt liten. Den var bara 6 tum och bar på en pil och båge. Det tog inte lång tid innan andra små varelser förmodligen av samma slag utan att tveka också tog sig upp på honom. Han blev så chockad att han gav ifrån sig ett litet skrik som gjorde de små varelserna rädda att det snabbt sprang av igen.Han försökte ta sig loss men så fort de små människorna förstod att han inte kunde ta sig loss började de lite modigare och tog sig tvekande upp på Gulliver igen.En av dem var så modig att han utan problem spatserade upp på hakan,  sträckte upp händerna mot luften och ropade:

- Aekina degul!

Efter det började de andra ropa precis som den första aekina degul om och om igen och Gulliver förstod inte vad de menade. 
Gulliver insåg så småningom att de inte tänkte låta honom gå fri och försökte igen och hans arm var tillslut fri. Han lyckades också rycka loss repen som höll hans huvud fast till marken. Han försökte fånga en av de små men alla sprang skrikande iväg. Nu ropade en befallande röst: 

-Tolgo fonak!

I nästa sekund sköts det iväg en hel del pilar och de borrade sig in i Gullivers arm och sedan fler mot ansiktet och resten av kroppen. Pilarna orsakade bara små sår och han klarade sig utan någon större skada. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar